Pajdeg:
sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen.
Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna.
Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade eller tinade svampen.
Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen.
Blanda runt den brynta färsen med lökblandningen och smaksätt med salt och peppar.
Lägg sedan ner det i det obakade pajskalet.
Täcket:
Blanda Crème Fraiche med majonäsen. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och strö på den rivna osten, gärna Västerbottensost.
Grädda i ca 20- 30 minuter.
Servera med en sallad.
Snudd på en fyra. Nästa gång ska jag se till att ha färska kantareller och lite mer vitlök i så klättrar den med all säkerhet upp till en fyra. Mycket uppskattat av gästerna i alla fall, tack för det! =)
kfors18 augusti 2011
hej
har gjort denna 2 ggr, och undrar vad man ska ha för form,
1 gången hade ja en vanlig pajform, fick rengöra ugnen efter, allt de som skulle
vara uppepå låg på botten av ugnen,
2 gången tog ja mindre av creme fraichen, majonäs och riven ost blev bättre
då
annars väldigt god, hoppa dock över vitlöken
kommer göra denna pajen ofta :)
yvowet19 augusti 2011
Jag har idag bjudit mina arbetskamrater på denna paj. Jag gjorde dock en liten ändring; jag blandade 3 dl "vanlig" crème fraiche med 2 dl crème fraiche tomat och basilika = blev jättegott. :-)
Mina arbetskamrater var alldeles lyriska över den goda pajen.
dilba2423 augusti 2011
Den här pajen är min favorit också, har gjort den i många år men dragit ner lite på creme fraichen, tycker det räcker med 3 dl.
mattjejen23 augusti 2011
Supergod paj! I köttfärsröran hade jag i lite kantarellfond, timjan, en skvätt vatten å grädde... sen fick det stå å puttra ihop en stund... Kommer även att prova å ha i färska champinjoner ist för kantareller... Kommer självklar att göra den många gånger...
sixan328 januari 2012
Jättegod paj. Kommer garanterat göra den fler gånger.
monci16 maj 2012
Mycket god paj! Gjörde den med trattkantareller och den blev sååå god.
lenahammarling1 september 2012
nu är det dax för den här goda pajen igen
miamyren7 september 2012
Hej! Jag tänkte göra denna i morgon då lite folk ska komma över på lunch, men jag är lite orolig över höjden? jag ttitar på bilden och den ser så hög ut? mina pajformar är så låga, jag är rädd att den "rinner" över i hela ugnen :x Ngn som vet?
lenahammarling19 oktober 2012
Nu var jag tvungen att göra pajen igen den är helt otroligt god o mättande så den räcker till många
lenahammarling15 november 2012
Nu var det dax igen lessnar alldrig på den här pajen
monci1 maj 2013
vilken god paj! Tack! Ska göra den flera gånger
Annrh23 februari 2015
Supergod verkligen!!
Mild och god med mycket smak av svampen. Den hamnar i min samling här hemma. Håller på att spara på mig bra pajrecept nämligen :)
detta lät riktigt gott!
Snudd på en fyra. Nästa gång ska jag se till att ha färska kantareller och lite mer vitlök i så klättrar den med all säkerhet upp till en fyra. Mycket uppskattat av gästerna i alla fall, tack för det! =)
hej har gjort denna 2 ggr, och undrar vad man ska ha för form, 1 gången hade ja en vanlig pajform, fick rengöra ugnen efter, allt de som skulle vara uppepå låg på botten av ugnen, 2 gången tog ja mindre av creme fraichen, majonäs och riven ost blev bättre då annars väldigt god, hoppa dock över vitlöken kommer göra denna pajen ofta :)
Jag har idag bjudit mina arbetskamrater på denna paj. Jag gjorde dock en liten ändring; jag blandade 3 dl "vanlig" crème fraiche med 2 dl crème fraiche tomat och basilika = blev jättegott. :-) Mina arbetskamrater var alldeles lyriska över den goda pajen.
Den här pajen är min favorit också, har gjort den i många år men dragit ner lite på creme fraichen, tycker det räcker med 3 dl.
Supergod paj! I köttfärsröran hade jag i lite kantarellfond, timjan, en skvätt vatten å grädde... sen fick det stå å puttra ihop en stund... Kommer även att prova å ha i färska champinjoner ist för kantareller... Kommer självklar att göra den många gånger...
Jättegod paj. Kommer garanterat göra den fler gånger.
Mycket god paj! Gjörde den med trattkantareller och den blev sååå god.
nu är det dax för den här goda pajen igen
Hej! Jag tänkte göra denna i morgon då lite folk ska komma över på lunch, men jag är lite orolig över höjden? jag ttitar på bilden och den ser så hög ut? mina pajformar är så låga, jag är rädd att den "rinner" över i hela ugnen :x Ngn som vet?
Nu var jag tvungen att göra pajen igen den är helt otroligt god o mättande så den räcker till många
Nu var det dax igen lessnar alldrig på den här pajen
vilken god paj! Tack! Ska göra den flera gånger
Supergod verkligen!! Mild och god med mycket smak av svampen. Den hamnar i min samling här hemma. Håller på att spara på mig bra pajrecept nämligen :)