Skogspanna med sojafärs och kantareller

Serverar: 4 portioner

Skogens guldkorn i en enkel och snabblagad panna, kan det bli bättre? Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja eller smör, t ex mjölkfritt
  • 400 g sojafärs
  • 2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • ½ msk flytande grönsaksfond
  • 4 krossade enbär
  • 2 tsk färsk eller torkad timjan
  • 1 msk rårörda lingon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis, ris, grönsaker eller pasta
  • Eventuellt lingon
  • Instruktioner

    1. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska. Hacka den gula löken fint. Rör ner lök, olja eller smör och sojafärs bland kantarellerna. Låt steka med i några minuter.
    2. Häll på grädde, grönsaksfond, krossade enbär och timjan. Låt all vätska koka in nästan helt. Blanda till sist ner rårörda lingon och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben