Sandras skogspanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig panna!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 200 g valfri färsk svamp
  • smör
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 msk konc. kött- och vinfond
  • 4 dl mellangrädde
  • 2 msk lingonsylt
  • färsk timjan
  • Instruktioner

    Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell´vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller fullkornsris är gott till. Tips! Toppa pannan med lite färska lingon. Pricken över i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben