Sandras Morsdags tårta

Serverar: 7-10 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Lätt, relativt snabb. och super god! :D

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl lättsockrad blåbärssylt (eller annan sylt)
  • 3/4 dl vaniljkrämspulver (tex marsan)
  • 3 msk Blåbärssylt
  • Vaniljkräm
  • 6 msk vaniljkrämspulver (tex marsan)
  • 2 dl kall mjölk
  • ½ msk vispad grädde
  • Garnering
  • 2 dl vispad vispgrädde
  • 500 g Rosa kavel marsipan
  • 50 g lila sugerpaste
  • Florsocker
  • 3 msk naturella chokladkräm
  • Ätbart glitter
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form.
    2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda torrvarorna i en skål. Rör ner torrvarorna sakta i äggsmeten. Häll upp i den smorda kakformen och ställ in i mitten av ungen i ca 35 min. Ta ut kakan och låt svalna på galler, innan du skär den i tre delar.
    3. Fyllning: Blanda vaniljkrämspulvret och grädden, vispa hårt. Rör försiktigt ner sylten. Blanda väl.
    4. Vaniljkräm: Blanda enligt förpackningens anvisning och rör ner ½ msk vispad grädde.
    5. Garnering: Kavla ut marsipanen så den blir rund och lagom tjock. Tänk på att den ska räcka runt hela tårtan. Gör figurer av sugerpaste, som tex prickar eller rosor. Skriv mamma med chokladkrämen med hjälp av en sprits. (går att skriva andra namn med).
    6. Fyll tårtan: Börja med att bre 3 msk blåbärssylt längs ner på kakan. Bred vaniljkrämen på sylten och sätt på ett lock, Där brer du på all fyllning och toppar med övre locket. Bred på grädde runt tårtan och lägg på den utkavlade marsipanen över tårtan, jämna marsipanen med tårtkanterna. Sätt på dekorationerna. Strö över florsocker till sist.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben