Sandras Sverige tårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Super god :D

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 3 dl vispad grädde
  • 200 g marabou mintkrokant
  • Hallonsylt
  • Garnering
  • Blått strössel
  • Gult strössel
  • 3 dl vispad grädde
  • Svenska flaggor för garnering
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Rör ner mjöl och bakpulver i socker smeten. Till sätt smöret, kakaon och vaniljsockert. Vispa till en smet. Smöra och bröa en form, häll i smeten.
    2. Grädda i mitten av ungen på 200 grader i ca 30 min. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Dela kakan sedan i tre bottnar.
    3. Fyllning: Vispa 3 dl vispgrädde hårt. Smält marabou chokladen i vatten bad, låt svalna lite. Blanda i chokladen i grädden och ställ i kylskåp 20min.
    4. Bre på hallonsylten på den första botten, lägg på mittersta botten och bre på choklad fyllningen. Toppa med locket.
    5. Garnering: Vispa grädden och spritsa på kakan. Strö över det gula strösslet som ett kors över hela tårtans över sida. Fyll på med blått strössel. Sätt på några flaggor på tårtan
    6. Bara att av njuta ! :D

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben