Sandras makaronilåda

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, snabb, går att göra till många, går att frysa in. Går lätt att förbereda. Framförallt, den är super god!

Ingredienser

  • 500 g makaroner
  • 1 kg köttfärs
  • 2 pkt bacon
  • 4 ägg
  • 1 krm köttfärskrydda
  • 1 krm paprikakrydda
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp vatten. Tillsätt pastan, låt koka enligt förpackningen. Bryn köttfärsen och blanda i kryddorna. Stek bacon knaprigt och rör i köttfärsen. Vispa ägg och mjölk i en skål. Häll den färdigkokta pastan i en ungsfast form, blanda i bacon och köttfärsen, häll över äggsmeten. Ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min.
    2. Sedan är den färdig att servera! Smaklig måltid

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (7)

    Hanah 26 maj 2009

    Låter gott, men vad är det för köttfärskrydda du använder?

    Jenniewe 1 juni 2009

    Helt ok. Ingen smaksensation men gott att variera vardagsmaten med.

    Lindekull 5 juni 2009

    Jag fick ta pastaskruvar och tacokrydda eftersom jag saknade orginalkryddorna. Det blev dock mycket uppskattat. Mycket lätt att göra! Har nu hittat köttfärskrydda (Knorr) så nu kan jag pröva igen.

    flumhum 8 juli 2010

    Santa marias köttfärsblandning använder jag, dock har jag bara hittat den i Finland. men den kanske finns här i Sverige någonstans. annars funkar det fint fint med vilken krydda som helst

    eva5ochjan4 7 april 2011

    Hade inte rätt kryddor tog vad jag hade men tyckte den var väldigt god och enkel kommer att göras fler gånger vi som åt den var nöjda tack

    AbbeBezzy 27 februari 2012

    Denna rätt passar mig precis. Lätt och snabb att laga, och jättegott.

    puntella 21 november 2016

    Tyvärr smaklöst. Receptet kan inte stämma... Hade bara 1/2 kg köttfärs hemma men hade i 2 kryddmått av allt och ändå var det smaklöst. Kommer inte göras igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben