Vegetarisk makaronilåda

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Denna rätt är jättegod! Jag brukar göra den med pastaspiraler eftersom min man har en aversion till makaroni. Servera gärna med ketchup. Det låter äckligt men blir supergott!

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • 2 morötter
  • ca 75 g rotselleri
  • 1 stor palsternacka
  • 1 purjolök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 250 g fryst spenat, upptinad och avrunnen
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven ost (minst)
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaroner knappt klara och låt dem rinna av. Under tiden skala rotfrukter och riv dem grovt. Skölja och skiva purjolök.
    2. Fräs rotfrukter, purjolök och spenat lätt i olja. Rör ihop makaroner och grönsaksblandning i en smord ugnssäker form.
    3. Vispa ihop mjölk, ägg, ost, salt och peppar. Häll över pasta- och grönsaksblandningen. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (1)

    Mammamat2 21 januari 2011

    Jättegott! Resten av familjen åt också med god aptit. De märkte nog inte ens att den var vegetarisk ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben