Sandras köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En köttfärssås baserad på chilisås och vatten istället för krossade tomater, en riktig smakupplevelse!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl het chilisås
  • 1 dl vatten
  • 3 msk crèam fraiche
  • 1 röd lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära upp löken och bryn den i pannan i cirka 5 minuter. Häll sedan i köttfärsen och stek den noga tills den är helt genomstekt.
    2. Tillsätt båda chilisåserna, vatten, crèam fraiche och sweet chilisåsen och rör om. Pressa vitlöken och dra ner värmen så att det står och puttrar.
    3. Låt köttfärssåsen stå och puttra i cirka 20 minuter eller mer beroende på hur mycket smak du vill ha på köttfärssåsen.
    4. Under de sista minuterna smakar du av såsen med salt och peppar och låter den puttra yttligare några minuter för att få upp salt och pepparsmaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    evaldo 21 april 2010

    Hej. Jag har provat din köttfärssås vilken var väldigt god. Sätter in ett par bilder, hoppas du inte har något emot det? Mvh evaldo

    sandrus 21 april 2010

    Jaja, absolut bara kul :) Kul att du gillade den!

    Emmalala 24 oktober 2010

    Verkar jätte gott!! Får prövas någon gång..

    LindaMosell 17 november 2012

    jättegott!!! Känns nyttigt också med chili och vitlök :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben