En köttfärssås baserad på chilisås och vatten istället för krossade tomater, en riktig smakupplevelse!
Ingredienser
400 g köttfärs
1 dl chilisås
1 dl het chilisås
1 dl vatten
3 msk crèam fraiche
1 röd lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl sweet chilisås
Salt
Peppar
Instruktioner
- Börja med att skära upp löken och bryn den i pannan i cirka 5 minuter. Häll sedan i köttfärsen och stek den noga tills den är helt genomstekt.
- Tillsätt båda chilisåserna, vatten, crèam fraiche och sweet chilisåsen och rör om. Pressa vitlöken och dra ner värmen så att det står och puttrar.
- Låt köttfärssåsen stå och puttra i cirka 20 minuter eller mer beroende på hur mycket smak du vill ha på köttfärssåsen.
- Under de sista minuterna smakar du av såsen med salt och peppar och låter den puttra yttligare några minuter för att få upp salt och pepparsmaken.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Hej. Jag har provat din köttfärssås vilken var väldigt god. Sätter in ett par bilder, hoppas du inte har något emot det? Mvh evaldo
Jaja, absolut bara kul :) Kul att du gillade den!
Verkar jätte gott!! Får prövas någon gång..
jättegott!!! Känns nyttigt också med chili och vitlök :)