Små saffransscones

Serverar: 16 portioner

Mycket goda

Ingredienser

  • 1/2 pkt sconesmix à 500 g
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl vatten
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda mixen med saffran, russin, socker, vatten och gräddfil. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med mjölad hand till tunna, runda kakor. Skåra kakorna med kniv i 4 delar.
    3. Grädda i mitten av ugnen 10 – 12 min. Låt svalna. Serveras ljumma med smör eller Kesella vanilj

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben