Snabba saffransscones

Serverar: 16 portioner

Tid: 20 minuter

Gott på julens frukostbord

Ingredienser

  • 100 g smör
  • ½ g saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 4 dl standardmjölk
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret. Mortla saffranet lätt. Blanda ner saffran och flytande honung i smöret, låt blandningen svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och smöret, rör snabbt samman till en deg. Klicka ut degen i fyra lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje deghög till en rund kaka. De ska vara ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i fyra delar med ett lätt mjölad kniv. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler. Bryt isår de skårade bitarna. Servera gärna med marmelad, vispad grädde, ost, fikon.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben