Gyllene saffransscones utan smör

Serverar: 8 portioner

Härlig doft av jul ger dessa snabbakade och goda scones. Servera gärna dina scones med mjukvispad grädde/créme fraiche, mosade hallon eller hallonsylt. Hjortronsylt är också en höjdare till. Glutenfria.

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk råsocker
  • 3/4 kuvert saffran, á ½ g per kuvert
  • ½ dl neutral olja
  • 2 dl filmjölk, standard
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda mandelmjöl, rismjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en bunke. Stöt råsocker och saffran fint i en mortel. Blanda olja, filmjölk och saffransblandningen i en bunke. Rör om noga så att saffranskornen löser sig riktigt. Vänd ner saffransblandningen i den torra blandningen och rör samman till en deg.
    3. Forma två platta kakor. Placera i en bakplåtspappersklädd långpanna. Skär två skåror med en vass kniv och nagga med en gaffel. Grädda strax under ugnens mitt i 12-13 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben