Härlig doft av jul ger dessa snabbakade och goda scones. Servera gärna dina scones med mjukvispad grädde/créme fraiche, mosade hallon eller hallonsylt. Hjortronsylt är också en höjdare till.
Glutenfria.
Ingredienser
2 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 tsk råsocker
3/4 kuvert saffran, á ½ g per kuvert
½ dl neutral olja
2 dl filmjölk, standard
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mandelmjöl, rismjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en bunke. Stöt råsocker och saffran fint i en mortel. Blanda olja, filmjölk och saffransblandningen i en bunke. Rör om noga så att saffranskornen löser sig riktigt. Vänd ner saffransblandningen i den torra blandningen och rör samman till en deg.
Forma två platta kakor. Placera i en bakplåtspappersklädd långpanna. Skär två skåror med en vass kniv och nagga med en gaffel. Grädda strax under ugnens mitt i 12-13 minuter.