Spröda goda kakor med god fyllning som nästan smälter i munnen. På engelska kallas de "melting moments" ett passande namn.
Ingredienser
350 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
5 dl vetemjöl, 300g
1 dl Maizena majsstärkelse
3 msk kakao
Eventuellt några teskedar vatten
Fyllning
250 g mascarponeost
1 msk socker
1 krm vaniljpulver
1 msk vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och florsocker tills det blir krämigt och luftigt. Sikta ner mjöl och majsstärkelse och blanda till en mjuk deg. Dela degen i två delar och smaksätt den ena halvan med kakao. Tillsätt lite vatten om degarna känns för hårda.
- Lägg degarna i varsin spritspåse med tandade tyllar. Spritsa ut jämnstora kakor, lite drygt 2 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
- Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen och låt den stå kallt medan kakorna kallnar.
- Bred lite fyllning på undersidan av en brun kaka och fäst ihop den med en ljus kaka, eller gör dubbla bruna och dubbla ljusa. Blir det fyllning över kan den serveras till scones. Förvara kakorna svalt fram till servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...