Gröna drömmar

Serverar: 4-6 portioner

Avokadoröra på paprikabotten. Servera med lufttorkad skinka, bresaola eller något annat smarrigt så blir det en perfekt entrérätt eller för kvällsmyset!

Ingredienser

  • 2-3 gröna paprikor
  • ½ röd paprika till garnering
  • ½ tsk olivolja
  • 3 avokador
  • 1 lime, skal + saft
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1-2 krm salt
  • ½ krm kajennpeppar
  • 2 msk finhackad rödlök
  • Instruktioner

    1. Sätt på grillen i ugnen, 250 grader.
    2. Halvera alla gröna paprikor och kärna ur dem. Lägg dem på bakpappersklädd plåt med skalsidan uppåt. Gnid in skalen med lite olivolja. Grilla dem högt upp i ugnen tills skalen börjar svartna och spricka. Täck dem med en fuktigt handduk eller lite smörpapper och låt stå i ca 5 minuter. Ta ut och skala paprikorna och lägg upp dem på ett fat.
    3. Kärna ur avokadorna och gröp ur köttet. Mosa fem halvor och tillsätt pressad lime och skal, koriander och kryddor. Skär den sista halvan i små tärningar. Blanda ner dem och rödlöken.
    4. Fördela avokadoröran på paprikahalvorna. Garnera med strimlor av den röda paprikan. Ringla över lite olivolja och servera!

    Liknande recept

    4.9
    15 min
    35-40
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Mat i New York
    Amerikansk mat är väl inte direkt känd som den mest kulinariska upplev...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben