Smälta småtomater

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och gott tillbehör till grillat som lätt kan varieras. Ett smalare alternativ till sås. Mängderna i receptet anpassas efter smak och behov.

Ingredienser

  • 500 gr körsbärstomater (motsvarar oftast 2 förpackningar)
  • ½ dl svarta oliver
  • 2-3 msk olivolja
  • 2-4 klyftor vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Ev färska örtkryddor (basilika, rosmarin etc)
  • Instruktioner

    1. Ta en aluminiumform eller vik en av grillfolie. Lägg i tomater så det täcker botten ordentligt och lägg i bitar av vitlök, hackade örter och hela/delade oliver. Droppa/ringla över olivolja efter tycke och smak. Salta och peppra.
    2. Ställ formen på grillen tidigt - innan kött och annat läggs på. Låt den stå där till det blivit en "sörja", servera som varm salsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben