Stekt fläskfilé med smält getost

Serverar: 4 portioner

Smält getost på fläskfiléskivor som passar gott till marinerade ugnsbakade grönsaker

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm nymald svartpeppar
  • Smör
  • Ca 100 g getost (chévre)
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Dela fläskfilén i cirka 8 lika stora bitar. Banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 centimeter tjocka.Krydda med paprikapulver, salt och nymald peppar.
    3. Skär getosten i knappt centimetertjocka skivor.
    4. Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna.
    5. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och placera en getostskiva på varje köttbit. Låt köttet steka klart i ugnen, 3-5 minuter, tills det är genomstekt och osten börjat smälta.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben