Smält getost på fläskfiléskivor som passar gott
till marinerade ugnsbakade grönsaker
Ingredienser
Ca 600 g fläskfilé
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1-2 krm nymald svartpeppar
Smör
Ca 100 g getost (chévre)
Garnering
Färsk timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°
Dela fläskfilén i cirka 8 lika stora bitar.
Banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 centimeter tjocka.Krydda med paprikapulver, salt och nymald peppar.
Skär getosten i knappt centimetertjocka skivor.
Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna.
Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och placera en getostskiva på varje köttbit. Låt köttet steka klart i ugnen, 3-5 minuter, tills det är genomstekt och osten börjat smälta.