Smak- och färgrik potatissallad

Tid: 1 timme 10 minuter

Hittade denna utsökta potatissallad i Mersmak nr 4 och den är fullkomligt underbar, vilken smaksensation. Ni kan inte missa den. Vi hade grillad entrecote till, jättegott.

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater, delade
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Citronette
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • ½ msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kg potatis, kokt, avsvalnad
  • 100-150 g parmesanost, hyvlad
  • 1 dl gräslök
  • Instruktioner

    1. Lägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Baka i ugnen 1 timme på 150 grader. Låt svalna.
    2. Blanda citronette av olivolja, citronskal, -saft, honung, salt samt peppar.
    3. Vänd försiktigt ihop potatis, tomater, citronette, parmesanost och gräslök så att allt blandas. Servera till en grillad köttbit, kyckling eller lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    The_mama97mia 15 maj 2011

    Sparat! Gillar du den här så tycker du garanterat om min Italienska potatissallad med citron och basilika!

    Roskerstin 15 maj 2011

    Japp nu har jag sparat den, men tomaterna i min är bara så himla gooooooda och sätter piff. Men jag ska absolut prova den här. M V H Kerstin

    LIH 16 juni 2015

    halloj! Det här lät ju jätte gott! Nu är ju jag inte någon superkock så jag har lite funderingar....hur varm ugn har man när man bakar tomater 1 timme och 10 minuter. Citrontte: ska det kokas i hop och dra eller , det är ju det vanliga i fall det ska kallas te...? Tacksam för snabbt svar,låter jättegott, midsommardagen/eva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben