En fyllig pastasås gjord på olika grönsaker. Riktigt smakrik och ett enkelt sätt att få de kräsna yngre att äta mer nyttigheter.
Ingredienser
10 cm purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
2 morötter
340 g majskorn
1 msk olja
1½ dl matlagningsgrädde (kan ersättas av mjölk för nyttigare alternativ, dock då behövs 1 msk Idealmjöl)
Instruktioner
- Skölj purjolöken och skär i små bitar.
Skölj paprikorna, skär ut kärnhusen och skär i små tärningar.
Rengör morötter och skala dem, skär sedan i smala skivor, eventuellt i ännu mindre bitar.
- Fräs grönsakerna i olja i en gryta tills de blivit mjuka. Det tar ca 5 minuter.
- Rör ner grädden och låt såsen bli varm. Om du använt mjölk istället för grädde bör du koka upp mjölken så att den blir fyllig och ha i 1 msk Idealmjöl.
- Krydda gärna med lite salt, peppar eller andra kryddor du gillar. Ät tillsammans med pasta.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...