Det krävs endast tre steg för att få fram dessa kryddiga kycklingklubbor. De hungriga gästerna behöver inte vänta länge.
Ingredienser
8 kycklinglår
1 vitlöksklyfta
2 tsk svartpeppar
1 1/2 dl tomatpuré
1 dl senap
1/2 purjolök, hackad
1 tsk tabasco
1/2 tsk chilipeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°. Gnid in kycklinglåren med vitlöksklyftan och strö över 1 tsk svartpeppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Blanda resterande peppar med tomatpuré, senap, purjolök, tabasco och chilipeppar i en skål. Blanda väl och häll blandningen över kycklingen. Täck över med folie, ställ in kycklingen i ugnen och stek 45 minuter tills kycklingen inte längre är rosa samt avger en klar sky när man sticker i köttet. Lägg upp på serveringsfat och servera genast.
Jag kanske gjorde något galet men det blev inte så bra faktiskt.
Mina klubbor kanske var större än vad som tänkts i receptet så jag hade inne dem i dubbelt så lång tid och med 225 grader sista hälften. Såsen var lite tjock och kornig.
Jag ska göra om såsen lite för grundtanken är ju god! Man kanske skulle ha i någon mejeriprodukt också?
Sorry, sådär blir det ibland!))
Mvh/Bodil
En mycket god kycklingrätt!!!!
Jag kanske gjorde något galet men det blev inte så bra faktiskt. Mina klubbor kanske var större än vad som tänkts i receptet så jag hade inne dem i dubbelt så lång tid och med 225 grader sista hälften. Såsen var lite tjock och kornig. Jag ska göra om såsen lite för grundtanken är ju god! Man kanske skulle ha i någon mejeriprodukt också? Sorry, sådär blir det ibland!)) Mvh/Bodil