Smala kycklinggrytan

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En smal men mycket smakrik kycklinggryta som med fördel serveras med bulgur och youghurt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, strimlade
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tärnad gul paprika
  • 1 dl röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 1 citron
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Instruktioner

    Fräs löken i lite olja på svag värme i 10 minuter. Lägg i kyckling och krossade tomaterna. Koka upp. Tillsätt paprika, sambal, linser och buljongtärningar och låt puttra i ca 10 minuter. Späd med vatten om det blir för tjockt. Pressa i saften från hela citronen och tillsätt honungen. Smaka av och tillsätt salt och peppar vid behov. Servera gärna med bulgur, youghurt och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben