Smaskiga kycklinggrytan

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Smaskigt och lättlagat i storkok. Variera? Här kör jag med örtkryddor, men varför inte testa någon indisk variant - färsk ingefära, garam masala, curry osv...

Ingredienser

  • 1 kg kyckling utan ben (filé, lårfilé, urbenad kyckling etc.)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 200 g champinjoner
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1 näve färsk salvia
  • 1/2 näve färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök och bryn sakta i en stor gryta. Skär kycklingen i "grytbitar" och bryn parallellt i en panna. Dela paprikorna och zucchinin och lägg i grytan med löken (dra upp plattan samtidigt så det blir lite fart). Olivolja på zucchinin.
    2. Krydda kycklingbitarna medan de får färg med peppar från kvarnen. När kycklingen fått färg runtom lägg ner den i grytan. Häll samtidigt i krossade tomater och créme fraiche. Rör runt och låt det puttra en 3-4 minuter.
    3. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i torr panna ett par minuter. Vänd ner dem i grytan. Hacka örterna fint och rör ned dem. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ris & lite grön sallad.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-6
    6

    Kommentarer (5)

    skyler 24 augusti 2008

    så gott! och perfekt att spara och plocka fram senare.

    simonw05 23 januari 2010

    Smakade smaskens! Följde receptet så mycket mitt kylskåp tillät. Rekomenderas starkt.

    Arkenstone 23 maj 2010

    Gott! Och enkelt.

    enAnnan 18 oktober 2013

    Mycket gott. Och mycket mat blir det :). Kommer definitivt att göras igen. Tack.

    caritas 10 oktober 2014

    god rätt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben