Smaskigt och lättlagat i storkok. Variera? Här kör jag med örtkryddor, men varför inte testa någon indisk variant - färsk ingefära, garam masala, curry osv...
Ingredienser
1 kg kyckling utan ben (filé, lårfilé, urbenad kyckling etc.)
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 zucchini
2 röda paprikor
200 g champinjoner
400 g krossade tomater (1 burk)
2 dl créme fraiche
Salt
Peppar
1 näve färsk salvia
1/2 näve färsk oregano
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och bryn sakta i en stor gryta. Skär kycklingen i "grytbitar" och bryn parallellt i en panna. Dela paprikorna och zucchinin och lägg i grytan med löken (dra upp plattan samtidigt så det blir lite fart). Olivolja på zucchinin.
- Krydda kycklingbitarna medan de får färg med peppar från kvarnen. När kycklingen fått färg runtom lägg ner den i grytan. Häll samtidigt i krossade tomater och créme fraiche. Rör runt och låt det puttra en 3-4 minuter.
- Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i torr panna ett par minuter. Vänd ner dem i grytan.
Hacka örterna fint och rör ned dem. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris & lite grön sallad.
Liknande recept
Kommentarer (5)
så gott! och perfekt att spara och plocka fram senare.
Smakade smaskens! Följde receptet så mycket mitt kylskåp tillät. Rekomenderas starkt.
Gott! Och enkelt.
Mycket gott. Och mycket mat blir det :). Kommer definitivt att göras igen. Tack.
god rätt