Smålandskringlor

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 1 timme

Kan om man lyckas bli jättemöra, och jag gör dem doppvänliga som min 16 årige son säger ........

Ingredienser

  • 200 g smör, margarin eller blandat
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl riktig vispgrädde, inte låglaktos
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 10 dl vetemjöl
  • Om man vill smaksätt med tex 1 tsk vaniljsocker eller 1 tsk malen kardemumma
  • Instruktioner

    1. Rör ihop det rumsvarma fettet med sockret , ägget och vispgrädden.
    2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och hjorthornssalt.
    3. Rulla ut degen till avlånga kringlor. Doppa dem i strösocker och lägg dem på plåt.
    4. Grädda i 225 grader ca 15 minuter
    5. Låt dem svalna på galler , utan att täcka över dem
    6. Går bra att frysa

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben