Smalmat med hemgjord chilisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kyckling är aldrig fel. Den här är god.

Ingredienser

  • 250 g grillad kycklingkött
  • 1 tsk olja
  • 4 tortillabröd à 40 g
  • Sallad, olika sorter t ex isberssallad
  • Chilisås
  • 5-6 röda chilifrukter
  • 1 dl socker
  • 3 msk vatten
  • 2 msk pressad lime
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Finhacka chilifrukten, undvik att få med kärnor och vita cellväggar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten, lime och låt koka på medelstark värme tills sockret har smält. Låt småkoka ytterligare 5 minuter.
    2. Hacka tomaterna, tillsätt dessa och låt det koka samman tills det tjocknar.
    3. Dela kycklingköttet i mindre bitar och fräs i olja ett par minuter.
    4. Fördela kycklingkött och sallad på tortillan och skeda över chilisåsen. Vik ihop tortillan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben