Smalmat vitlöksmarinerad kyckling cabanoss

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Den här äter jag ganska ofta.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à 125 g
  • Marinad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1½ msk soja
  • 2 krm salt
  • 1 krm fransk örtkrydda
  • Sås
  • 1 ölkorv eller t ex cabanoss max 28 %, 60 g
  • 1 röd paprika
  • 1½ dl lättmjölk
  • 2 dl crème fraiche, max 5%
  • 1½ dl kycklingbuljong
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
    2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg bitarna i marinaden. Blanda väl, låt stå och dra i kylskåp minst 1 tim.
    3. Stek kycklingen i stekgryta. Skär paprikan och korv i bitar och bryn en stund, blanda med kycklingen . Strö över mjöl och tillsätt buljongen. Tillsätt mjölk och crème fraiche.
    4. Låt sjuda några minuter. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MatAnders 22 februari 2009

    Det här blev en mycket god och nyttig maträtt kan verkligen rekomenderas, hade i champinjoner också. Tack för receptet Monica

    monicadanell 24 februari 2009

    Hej anders kul att du tyckte om min vitlöksmarinerade kyckling cabanoss monica

    elisabet58 2 juni 2011

    Vag gör du av marinaden?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben