Smaskigt filbröd

Det här brödet är numera det vanligaste och mest omtyckta brödet hemma hos oss. Jättegott och enkelt!

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • ev. 1 dl russin
  • ev. någon grovt riven morot
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk brödkryddor
  • 2 dl vetekli
  • 10-12 dl rågsikt eller grahamsmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100°C. Blanda bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrön, ev. russin, ev. morot, havregryn och brödkryddor och blanda. Tillsätt vetekli och rågsikt eller grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Degen blir kladdig.
    2. Häll degen i en smord långpanna eller stor ugnsform och fördela den så jämt du kan med en slev eller liknande.
    3. Ställ in i ugnen. Höj temperaturen efter 45 minuter till 175°C. Låt brödet stå ytterligare 30 minuter eller tills det fått fin färg.
    4. Låt brödet svalna i formen. Skär det sedan i 4 limpor (som ett kors i långpannan).
    5. (Laktosfri: använd laktosfri fil.)

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben