Smördegslängd med sardinfyllning

Serverar: 4 portioner

Med ett paket smördeg i frysen står du aldrig tomhänt om någon blir småsugen på kvällskvisten eller nattkröken.

Ingredienser

  • 1 platta djupfryst smördeg , ca 85 g
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ gul lök
  • 10 oliver
  • 1 liten grön paprika
  • 1 burk sardiner i tomatsås
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost , ca 50 g
  • Instruktioner

    1. Tina och kavla ut smördegsplattan till en längd, ca 10x25 cm. Lägg den på bakpapper på en plåt. Bred ett tunt lager tomatpuré över smördegslängden.
    2. Hacka löken fint, skär oliverna i skivor och paprikorna i ringar. Lägg sardiner, hackad lök, oliver och paprika på smördegslängden.
    3. Vik upp ca 2 cm av degen runt fyllningen. Vispa upp ett ägg och pensla degkanten.
    4. Strö över ost och grädda längden i 225 grader ca 15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben