Det här är en ljuvlig och lättbakad smördegslängd som passar perfekt för fikastunderna ute i trädgården. Baka många, den goda jordgubbssmaken är svår att motstå!
Ingredienser
5 frysta smördegsplattor
Garnering
225 g svart vinbärsgelé
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 msk rom
1 l färska jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Halvtina smördegsplattorna. Lägg degplattorna ovanpå varandra. Kavla ut dem till en längd, ca 15x40 cm, direkt på en bakpappersklädd plåt.
- Vik upp en ca 1 cm bred kant på båda långsidorna. Skär med en kniv jack i kanterna med ca ½ cm mellanrum. Nagga längden med en gaffel.
- Pensla längden lätt med kallt vatten. Grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna på galler.
- Gör garneringen. Smält gelén i en kastrull eller i mikron. Pensla längden med ca hälften av gelén.
- Vispa grädden och smaka av med vaniljsocker och rom. Snoppa och halvera jordgubbarna.
- Bred grädden på längden. Fördela jordgubbarna ovanpå. Pensla jordgubbarna med resten av gelén.
Liknande recept
Kommentarer (0)