Smörgåstårta i asiatisk stil
Recpt på en annorlunda smörgåstårta med lax och räkor. Asiatiska smaker av vitlök, sweet chili och koriander. Inte helt fel...
Ingredienser
6 landgångsbröd
Räkfyllning
250 g skalade räkor
1-1 ½ dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
2-3 msk sweet chilisås
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk hackad färsk koriander
Laxfyllning
200 g varmrökt lax
2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
2 msk hackad gräslök
1 dl grovriven rättika
2-3 tsk wasabi
Garnering
2 dl Arla Köket ekologisk crème fraiche
2-3 msk sweet chilisås
rivet skal av 1 lime
½ krm salt
60 g mizunasallad eller rucola
1-2 lime i klyftor
100 g kallrökt lax
100 g skalade räkor
½ kruka färsk koriander
Instruktioner
- Hacka räkorna och blanda med yoghurt, sweet chilisås, vitlök och koriander.
- Finfördela laxen och blanda med yoghurt, gräslök, rättika och wasabi.
- Vispa crème fraiche fast och blanda med sweet chilisås och limeskal. Smaka av med salt.
- Lägg 2 bröd i bredd. Bred på räkfyllningen.
Fortsätt med 2 bröd och bred på laxröran.
Avsluta med 2 bröd och bred på crème fraiche-blandningen.
- Garnera med limeklyftor, kallrökt lax, räkor och koriander ovanpå tårtan och mizunasallad på sidorna.
- Tips: för att förstärka koriandersmaken kan man grovhacka den och lägga den under övrig garnering.
Liknande recept
Kommentarer (0)