Smörgåstårta i asiatisk stil

Recpt på en annorlunda smörgåstårta med lax och räkor. Asiatiska smaker av vitlök, sweet chili och koriander. Inte helt fel...

Ingredienser

  • 6 landgångsbröd
  • Räkfyllning
  • 250 g skalade räkor
  • 1-1 ½ dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • Laxfyllning
  • 200 g varmrökt lax
  • 2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 dl grovriven rättika
  • 2-3 tsk wasabi
  • Garnering
  • 2 dl Arla Köket ekologisk crème fraiche
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • rivet skal av 1 lime
  • ½ krm salt
  • 60 g mizunasallad eller rucola
  • 1-2 lime i klyftor
  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g skalade räkor
  • ½ kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna och blanda med yoghurt, sweet chilisås, vitlök och koriander.
    2. Finfördela laxen och blanda med yoghurt, gräslök, rättika och wasabi.
    3. Vispa crème fraiche fast och blanda med sweet chilisås och limeskal. Smaka av med salt.
    4. Lägg 2 bröd i bredd. Bred på räkfyllningen. Fortsätt med 2 bröd och bred på laxröran. Avsluta med 2 bröd och bred på crème fraiche-blandningen.
    5. Garnera med limeklyftor, kallrökt lax, räkor och koriander ovanpå tårtan och mizunasallad på sidorna.
    6. Tips: för att förstärka koriandersmaken kan man grovhacka den och lägga den under övrig garnering.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben