Smörgåstårta med kräftstjärtar

Serverar: 10 portioner

Läcker smörgåstårta med bland annat kräftstjärtar, böcklingpastej och ägg i fyllningen.

Ingredienser

  • 4 runda smörgåstårtbottnar, ca 24 cm i diameter
  • Fyllning 1
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 ask smältost med kräftor á 200 g
  • 1 ask kräftstjärtar i lag á 360 g
  • Fyllning 2
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1/2 tub böcklingpastej
  • 3 hårdkokta ägg
  • Garnering
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 2 kiwifrukter
  • 1 mango
  • 1 ask kräftstjärtar i lag á 360 g
  • Ev färska örter
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Rör samman majonnäsen med kräftosten. Krama den mesta vätskan ur kräftstjärtarna och dela dem i mindre bitar. Rör ner dem i majonnäsblandningen. Fyllning 2: Rör samman majonnäsen med böcklingpastejen. Skala och hacka äggen. Bred hälften av fyllning 1 på en tårtbotten. Täck med en ny tårtbotten. Bred fyllning 2 över tårtbottnen och strö över ägghacket. Täck med en tårtbotten. Bred resterande fyllning 1 över tårtbottnen och täck med den sista tårtbottnen.
    2. Tärna paprikorna fint och blanda dem. Skala och skär mango och kiwifrukter i tunna klyftor. Krama den mesta vätskan ur kräftstjärtarna. Bred majonnäsen runtom och över tårtan. Tryck fast paprikan runtom kanten. Garnera med mango, kiwi och kräftstjärtar. Strö ev lite färska örter över. Tips! Gör gärna tårtan dagen innan den ska serveras och svep in den i plastfolie. Förvara den i kylskåpet tills den ska garneras. Får du inte tag på runda tårtbottnar så använd 12 landgångsbrödskivor och gör en fyrkantig tårta istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben