Smörgåstårta med kyckling och bacon

Eftersom jag älskar både kyckling o bacon så är detta en riktig fullträff, för mig iaf :) Hoppas Du gillar den.

Ingredienser

  • 9 fullkornsrutor ca 10 x10 cm eller landgångsbröd
  • Fyllning
  • 500 g grillat kycklingkött
  • 2 pkt bacon á 140 g
  • 2 äpplen
  • 2-3 avocado
  • 1 stor rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad kapris
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl kesella
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Mixade salladsblad
  • 1 avokado
  • ½ rödlök
  • ½ dl kapris
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i små tärningar. Tärna baconet och stek det gyllenbrunt. Låt svalna på ett hushållspapper så fettet rinner bort. Skala och skär äpplena i små tärningar. Dela och gröp ut köttet i avokadon, skär det i tärningar. Skala och finhacka löken. Skala och pressa vitlöken.
    2. Lägg kyckling, äpple, avokado, rödlöken, vitlöken, osten, kesellan i en bunke. Krydda med salt och peppar. Blanda allt till en röra.
    3. Lägg två brödskivor bredvid varandra och fördela fyllningen mellan tre lager. Avsluta med fyllning på toppen och kanterna.
    4. Tryck på salladsbladen på kanterna. Skiva och lägg avokadon i mitten. Skala och rödhacka löken. Lägg löken på ena sidan av tårtan och kaprisen på den andra.
    5. Skär äpplet i fina klyftor och lägg på tårtan. Lägg sallad på fatet runt om tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben