Smörgåstårta med skinka

Serverar: 5-6 portioner

Gjorde egen smörgåstårta för första gången nu i helgen och resultatet blev över förväntan. Vill därför dela med mig av receptet!

Ingredienser

  • 18 skivor vit formfranska
  • Fyllning 1
  • ca 150 g skinka
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 kokt ägg
  • Fyllning 2
  • 2 dl keso
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 liten röd paprika eller ½ stor
  • 1 äpple
  • Garnering
  • 2 dl hårt vispad grädde
  • 1 msk crème fraiche
  • Isbergssallad
  • Skinka
  • 1 apelsin
  • Gurka
  • Vindruvor
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Skär av kanterna på brödet och lägg upp första lagret, 6 skivor.
    2. Skölj och hacka purjolök fint och skär skinka i lagom stora bitar. Dela ägget åt båda håll i en äggdelare eller hacka i mindre bitar.
    3. Blanda ihop crème fraiche och majonnäs i en skål och tillsätt skinka, purjo och ägg. Rör ihop. Bred ut fyllningen på det första lagret bröd så att det täcker hela ytan. Lägg på 6 nya brödskivor.
    4. Skär paprika och äpple i små bitar. Blanda ned med keso, majonnäs och crème fraiche i en skål. Bred ut på det andra lagret. Lägg på det sista lagret med bröd. Så här långt går att förbereda. Plasta tårtan ordentligt och ställ kallt, helst över natten.
    5. Skölj och hacka salladen. Låt rinna av. Vispa grädden hårt och tillsätt crème fraichen. Skär tomater och vindruvor i halvor och apelsin och gurka i skivor. Bred på gräddblandningen över hela tårtan. Dekorera med sallad på kanterna och gör ett fint mönster med vindruvor, tomater, apelsin, gurka och skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben