Smörgåstårta skagen med räkor

Serverar: 10 portioner

En av de godaste smörgåstårtor jag har smakat!

Ingredienser

  • 9 skivor vitt landgångsbröd
  • Fyllning skagenröra
  • 1 kg räkor
  • 4 hårdkokta ägg
  • ½ dl finhackad gräslök
  • ½ dl finhackad dill
  • 3 dl cr´`eme fraiche
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Att garnera med
  • Majonnäs
  • Salladsblad
  • 10 skivor kallrökt lax
  • Finklippt gräslök
  • Svart rom
  • Färsk gurka
  • 1 paket cocktailtomater
  • Dillkvistar
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Lägg brödet tre och tre. Skär bort kanterna på brödet.
    2. Skala räkorna till fyllningen. Spara några fina till garnering och skär resten i små bitar.
    3. Hacka äggen och blanda med räkor, gräslök och dill samt crème fraiche till en röra. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Lägg tre av brödbottnarna på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen. Täck med nästa 3 skivor och bred på resten av fyllningen. Lägg på de återstående bröden och tryck till.
    5. Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna. Strö på hackad gräslök. Tryck lite lätt på sallad på sidorna. Lägg lax rund kanterna och räkorna innanför. Klicka ut rom på laxen. Dekorera med gurk- och citronskivor. Lägg cocktailtomater runt smörgåstårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben