Serverar: 25 portioner
Tid: 2 timmar
En härligt saftig och söt bulle. Med en frisk syrlighet i mitten.
Smält smöret och tillsätt grädde och mjölk, låt bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös i lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Knåda med degkrokar i minst 15 minuter, låt sen jäsa övertäckt i 45 minuter. Skär rabarbern i 2-3 centimeters bitar, pudra över kanelen och blanda runt. Knåda degen på mjölat bakbord och forma till en tjock rulle som delas i ca 25 delar. Rulla varje del till en rund bulle och tryck ut till en rundel med händerna. Lägg 2-3 bitar rabarber i varje och vik ihop. Rulla bitarna i händerna så de blir runda och lägg i bullformar på en plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, och vispa ihop ägget i en skål. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.