Mirakel kokospaj

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Den här pajer gör sitt eget skal under gräddningen i ugnen. En smet som blir till ett tunt pajskal, krämig vanilj custard puddingaktig och en knaprig, knackig smörig toppen. Den här pajen är så enkelt att göra och så fantastiskt god. Den "omöjliga" kokospajen. Det är så sant. Det är omöjligt att misslyckas baka den eller misslyckas som värd om du skulle servera till dina gäster. Att jag bakade den två gånger inom loppet av 6 timmar säger en del.

Ingredienser

  • en burk (390 g) sötat kondenserad mjölk
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde (*fungerar att ersätta med mjölk om du inte vill eller har grädde hemma)
  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 50 g smör rumstempererat
  • ca 1 1/2 dl riven kokos att strö över
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader och smörj en rund pajform, ca 22-24 cm . Ställ åt sidan. I en hög skål eller blender blanda alla ingredienser och vispa jämt ca 2-3 minuter. Häl smeten i formen och låt stå ett par minuter. strö över kokos och grädda i mitten av ugnen för ca 35- 40 minuter. Pajen är klar när en tandpetare är torr vid kanten. Min tog exakt 35 minuter. Om den börjat bli brunt på toppen för tidigt täck pajen med aluminium folie under resten av gräddningstiden. Låt pajen kallna helt innan servering.

    Liknande recept

    2 h
    10-12

    Kommentarer (3)

    Pinglan52 30 mars 2017

    Hur stor pajform?

    Pinglan52 30 mars 2017

    Hur stor pajform? Hittade storlek 20-24 cm när jag googlade dig!Ska genast prova att göra pajen.

    cookiesandsweets 30 mars 2017

    Pinglan52 har kompletterat receptet med mått på pajformen. 22- 24 cm ska det vara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben