Lime-och kokospaj med maräng

Serverar: 6 portioner

gott

Ingredienser

  • Ca 12 digistivekex
  • 75 g smält smör
  • Cream Cheese-fyllning
  • 250 g cream cheese
  • 1/2 dl färskpressad lime
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 kryddmått salt
  • 2 ägg
  • Kokosfyllning
  • 5 äggulor
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 1 msk rivet limeskal
  • 1 dl färskpressad lime
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk ättiksprit
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Kör digistivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs. Vispa ihop creme cheese , lime och socker. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda till en slät smet. Rör i äggen, ett i taget. Häll ner smeten i pajskalet och grädda i 15 min. Vispa äggulor till en porös smet. Vispa sedan kokosmjölk, kondenserad mjölk, limeskal och limesaft. Ta ut pajen ur ugnen och häll försiktigt i kokosfyllningen. Grädda i ytterliggare 15 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred ut marängen över pajen och grädda i ugnen 10 - 15 minuter till eller tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna före servering.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben