En vacker paj med både choklad och kokos! Gillar man kokosmjölk är detta pajen för dig. Jag har använt färdig mördeg som finns att köpa i mataffärerna.
Ingredienser
225 gram färdig mördeg
Fyllning
2½ dl vatten
1½ dl Maizena
2½ dl mjölk
4 dl kokosmjölk
2½ dl socker
150 g mörk choklad
Garnering
3 dl grädde
½ dl socker
Instruktioner
Pajdegen:
Lägg den i en pajform och vik överflödet över kanterna. Picka botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 190 grader i 5 minuter. Ta därefter ut den ur ugnen och skär bort överflödet. Sätt sedan in den igen i ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
Fyllningen:
Blanda vatten och Maizenastärkelsen i en skål. Blanda mjölk, kokosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen så det sjuder och vispa i Maizenablandningen. Sänk ytterligare och vispa tills det tjocknat. Det tar inte många minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller micro.
Blanda hälften av kokosblandningen med den smälta chokladen. Häll sedan detta i botten av pajskalet. Resterande kokosblandning häller du ovanpå choklad- och kokosblandningen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
Vispa grädde och socker fast. Klicka ut på pajen. Klart!