Choklad- & kokospaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

En vacker paj med både choklad och kokos! Gillar man kokosmjölk är detta pajen för dig. Jag har använt färdig mördeg som finns att köpa i mataffärerna.

Ingredienser

  • 225 gram färdig mördeg
  • Fyllning
  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl Maizena
  • 2½ dl mjölk
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2½ dl socker
  • 150 g mörk choklad
  • Garnering
  • 3 dl grädde
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Lägg den i en pajform och vik överflödet över kanterna. Picka botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 190 grader i 5 minuter. Ta därefter ut den ur ugnen och skär bort överflödet. Sätt sedan in den igen i ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
    2. Fyllningen: Blanda vatten och Maizenastärkelsen i en skål. Blanda mjölk, kokosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen så det sjuder och vispa i Maizenablandningen. Sänk ytterligare och vispa tills det tjocknat. Det tar inte många minuter.
    3. Smält chokladen i vattenbad eller micro.
    4. Blanda hälften av kokosblandningen med den smälta chokladen. Häll sedan detta i botten av pajskalet. Resterande kokosblandning häller du ovanpå choklad- och kokosblandningen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
    5. Vispa grädde och socker fast. Klicka ut på pajen. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben