Smörigt rostlöksformbröd i bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Detta bröd hittade jag på för att passa till snittar med lax. Det blev ett mycket saftigt bröd pga den dubbla smörmängden mot normalt formbröd. Den rostade löken gav det där lilla extra ihop med laxen som jag eftersträvade. Brödet fungerar ju givetvis även bra som vanligt rostbröd med extra saftighet.

Ingredienser

  • 33 cl vatten
  • 60 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk strösocker
  • 520 g vetemjöl (8-9 dl)
  • ½ dl rostad lök
  • 1 ½ tsk torrjäst
  • Instruktioner

    Tillsätt alla ingredienser i den ordningen de står i ingredienslistan i maskinens degbunke. Ställ in maskinen på standardprogram 900 g.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    miria 15 maj 2014

    Hej hur många minuter i ugnen och hu många grader.

    Anderstam 15 maj 2014

    Hej miria! Receptet är skrivet får att göras i bakmaskin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben