Smulpaj med bananer

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Sött utan massa socker, med banan i pajen

Ingredienser

  • Till pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • Till fyllning
  • 4 mogna bananer
  • rivet skal av en citron
  • Instruktioner

    1. 1. Smörj en eldfast form och lägg i kluvna bananer. Strö rivet citronskal över frukten. 2. Blanda mjöl, socker och matfett med fingertopparna. Tillsätt nötterna till den smuliga blandningen. 3. Strö pajdegen över frukten och grädda pajen 225* ugn ca 20 min tills degtäcket fått fin färg.
    2. Gott att servera till: Kall vispgrädde ev smaksatt med lite likör eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Naiyana72 2 september 2008

    Oh! detta låter enkle:-) Jag ska prova den i helgen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben