Snabb kardemummasmakande Crème Brûlée utan vattenbad

Serverar: 8 portioner

Detta recept utan vattenbad gör slutresultatet bättre och tar kortarde tid än recept med vattenbad såvida din ugn har en jämn temperatur. Kardemumman kan väljas bort.

Ingredienser

  • 5 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 3,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk hel kardemumma
  • 1 st vaniljstång
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 110 grader. Koka upp grädden, mjölken och kardemumman. Dela vaniljstången på längden och lägg i den i gräddkoket. Rör äggulorna och sockret - vispa inte! Häll gräddkoket över äggblandningen. Rör till sockret löst sig (vispa inte). Sila blandningen så att du får bort kardemummakärnorna och vaniljstången.
    2. Fördela i formar och grädda i ugnen i ca 35 - 40 min. Innan servering behöver brûléerna kallna helt i kylskåp. Precis vid serveringen ska strösocker brännas på toppen. Bäst görs detta med speciell brännare alternativt sätt ugnen på grillvärme, låt sockret smälta och bli brunt i ugnen, servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben