Snabb morotskaka i micron

Serverar: 1 portioner

Godkänd enligt Dukandieten.

Ingredienser

  • 1 dl fint riven morot
  • 2 msk havrekli
  • 2 msk mager kvarg
  • 1 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk rent vaniljpulver
  • 2 msk Hermesetas lättströ, eller enligt behag
  • ½ tsk salt
  • 0,25 krm riven muskotnöt
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk kanel
  • Topping
  • ½ dl lätt kvarg
  • 2 msk Hermesetas lättströ, eller enligt behag
  • 1 tsk limejuice
  • ½ tsk rent vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Micra först den rivna moroten mjuk i ca 2 minuter på hög effekt i ett kärl som tål microvågsugn. Låt svalna. Rör sedan ner resten av ingredienserna och se till att det inte är några klumpar av bakpulver kvar. Jag föredrar en inte fullt så söt kaka, så smaka av med sötma tills du blir nöjd.
    2. Jag brukar använda en gammal fyrkantig matlåda att baka i. Micra på högsta effekt i 2-2½ minut. Man kan även använda en rund skål och istället dela brödet i två delar, som man delar en tårta. Lirka upp kakan ur formen och låt svalna.
    3. Blanda alla ingredienserna till toppingen och bred över när kakan svalnat. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben