Snabba aprikosbullar

Ännu ett av alla mina bullrecept! Varför ska man alltid baka samma.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Knappt 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vanilla
  • 1/2 dl gräddmjölk
  • Fyllning
  • Ca 1 dl aprikosmarmelad
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 1/2 dl hackade hasselnötskärnor
  • Glasyr: 1 dl florsocker
  • Knappt 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt. Rör i ägget och sedan mjöl blandat med bakpulver och vanilla, allt varvat med gräddmjölken. Låt degen stå 10 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla ett bakplåtspapper och kavla ut en ca 20 x30 cm stor kaka. Bred på aprikosmarmeladen och rulla ihop från långsidan, som en rulltårta. Skär rullen i 16 bitar och lägg dem i pappersformar.
    3. Pensla med ägg och strö på hackade nötter. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Rör ihop en fast glasyr av florsocker och citronsaft. Ringla den över bullarna när de har kallnat.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben