Snabba daimtårtan

Serverar: 8-10 portioner

Enklast möjliga tårta näst efter köpta bottnar.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl råsocker strö
  • 1 msk ljus sirap
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl grädde, vispad
  • 1 dubbeldaim, grovhackad
  • Garnering
  • Kakao
  • Florsocker
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Börja med att rita en rundel på 2 bakplåtspapper, ca 24-25 cm i diameter. Smörj lätt.
    2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det smälta smöret. Fördela smeten i rundlarna och grädda i mitten av ugnen i 200º ca 12 minuter. Låt svalna innan du försiktigt lossar bottnarna från papperet.
    3. Vispa grädde och florsocker fast. Blanda kakao och vaniljsocker. Sikta ner det i grädden så blir det inga klumpar. Blanda och rör ner den hackade daimen.
    4. Bred fyllningen på en av bottnarna och lägg försiktigt på den andra.
    5. Garnera med att först sikta över lite kakao, därefter florsocker. Avsluta med färska bär.
    6. Bottnarna bör fyllas några timmar innan servering så de mjuknar något.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben