Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Serverar: 4 portioner

Läcker rätt, där färsen kavlas tunt och fylls med senap, kapris, lök, timjan och fetaost.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
  • Smör
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Pasta
  • Sallad
  • Körsbärstomater
  • Oliver
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop färsen och lägg den mellan 2 bitar plastfolie. Platta ut färsen till en stor tunn fyrkant, ca 30x25 cm. Ta bort plasten, dela färsen i 4 lika stora bitar. Skala och finhacka löken. Bred senap på varje färsbit men lämna 1 cm runtom. Fördela lök, kapris och grovriven eller smulad fetaost ovanpå senapen. Strö över timjan.
    2. Vik ihop varje färsruta och tryck till kanterna, så att inte fyllningen läcker ut under stekningen. Krydda med peppar. Stek färsrutorna i 1 msk smör 2-3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
    3. Häll på soja och vatten, vin eller grädde mor slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut. Servera färsrutorna med skyn, pasta, sallad, körsbärstomater, oliver och hackad färsk basilika.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben