Snabba favoritbullar

Goda, lättbakade bullar med kardemumma- och bittermandelfyllning. Behöver bara jäsa en gång.

Ingredienser

  • 100 g rumstempererat smör
  • 100 g jäst
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1½ dl socker
  • 10 rivna bittermandlar
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Hackad eller flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i mjölken. Blanda mjöl, socker och arbeta hastigt in smör och ägg och mjölkblandningen. Spara lite mjöl till utbakningen.
    2. Rör ihop fyllningen.
    3. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka ca 30x20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle.
    4. Skär i bitar och lägg i pappersformar. Låt jäsa. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad eller flagad mandel
    5. Grädda i 225 grader 10-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (3)

    margitkallgren 7 november 2011

    Är det inte risk att det smakar jäst av bullarna med den höga jästmängden i? Mvh Margit

    mafia 7 november 2011

    Man kan tycka det, men de stod och fördubblade sin storlek och någon jästsmak kände vi inte.

    margitkallgren 8 november 2011

    Tack för svar!! Skall prova dem snart. Mvh Margit

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben