Snabba fisken med kryddgrädde

Serverar: 4 portioner

Denna rätt brukar bli särskilt omtyckt när den sommartid görs på abborrfilé. Tar man rödspätta i stället kan den gärna garneras med litet räkor.

Ingredienser

  • 500-600 g abborrfilé eller annan fiskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • Saft av 1/2 citron
  • 3/4-1 tsk salt
  • Litet nymalen svartpeppar
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • 1/4-1/2 dl mjölk
  • 3/4-1 dl finhackat kryddgrönt, mest dill
  • 1-1 1/2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av mycket väl. Smörj en ugnssäker form med matfettet och strö mjölet över formens botten. Lägg i fiskfiléerna. Pressa över citronsaft, salta och mal över lite peppar.
    3. Blanda grädde, mjölk och kryddgrönt. Häll blandningen över fisken och strö på osten. Grädda på galler strax under mitten av ugnen, tills fisken är färdigkokt och rätten har fin färg, ca 20 minuter.
    4. Servera med kokt potatis, sallad och ev kokt broccoli.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben