Snabba hallonrutor

Serverar: 24 portioner

Knaprigt gräddade degsmulor toppar de superenkla kakorna

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl råsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • Ca 4 dl hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugn på 170 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker och bakpulver. Klicka i smöret och rör slätt. Tryck ut ca ¾ av degen med hjälp av en sked eller handflatan i en långpanna, ca 25 x 40 cm, klädd med bakpapper. Mosa bären lite och fördela dem på kakan. Smula över resten av degen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och stelna. Skär i rutor.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4
    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    kekke46 13 juli 2010

    Dom här kakorna kan man ha en klick gräde eller till. Degen blir lite grynig men det ska den vara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben