Snabba jordgubbstårtan

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

En namnsdag, födelsedag, solig dag, regnig dag. allt kan firas med tårta

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • Ca 1½ msk marsanpulver, kok
  • Knappt 2 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 1-2 dl jordgubbssylt
  • 1-2 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner det i äggsmeten under omrörning. Tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet.
    2. Häll smeten på en bakplåtsklädd långpanna och bred ut det jämnt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5 min.
    3. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Lägg över en fuktig handduk och låt svalna.
    4. Koka samman marsankrämen enligt anvisningen på förpackningen och låt den kallna. Vispa grädden och blanda samman med vaniljkrämen.
    5. Dela botten i 3 delar, varva bottnar, sylt, vaniljgrädde och halverade bär.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben