En namnsdag, födelsedag, solig dag, regnig dag. allt kan firas med tårta
Ingredienser
Botten
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
Ca 1½ msk marsanpulver, kok
Knappt 2 dl mjölk
2 msk socker
4-5 dl vispgrädde
1-2 dl jordgubbssylt
1-2 l jordgubbar
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner det i äggsmeten under omrörning. Tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten på en bakplåtsklädd långpanna och bred ut det jämnt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5 min.
- Stjälp upp på sockrat papper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Lägg över en fuktig handduk och låt svalna.
- Koka samman marsankrämen enligt anvisningen på förpackningen och låt den kallna.
Vispa grädden och blanda samman med vaniljkrämen.
- Dela botten i 3 delar, varva bottnar, sylt, vaniljgrädde och halverade bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)