Snabba julbrödet

Serverar: 2 portioner

Ett kryddigt bröd som inte behöver jäsa.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 5 dl dinkelsikt
  • 5 dl dinkel fullkorn
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1½ tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 påse pepparkakskrydda, á 18 g
  • 1 äpple, rivet
  • 1 dl lingon
  • 2 msk honung
  • 9 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • Garnering
  • Pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplet och blanda det med lingon, honung och yoghurt eller filmjölk. Häll blandningen över de torra ingredienserna och rör om noga.
    3. Smörj och bröa två avlånga formar och klicka ut den kladdiga degen i dem. Strö över lite pumpafrön på toppen. Grädda genast på nedersta falsen i 80 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben