Snabba köttfärsgrytan

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt. Blir det något över passar grytan perfekt till lunchlådan.

Ingredienser

  • 1 gul lök hackad
  • olja och smör till stekning
  • 500 g mager nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • ev lite vatten
  • 200 g pastaskruvar
  • 2 tärnade tomater
  • kryddgrönt
  • Instruktioner

    Fräs löken i en gryta med lite olja. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lägg över efter hand i grytan. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vitlök, salt och kryddor. Låt koka i ca 5 minuter. Späd ev med vatten om det verkar bli för tjockt. Koka pastan enl anvisningen på förpackningen. Rör ner den väl avrunna pastan och de tärnade tomaterna i grytan och koka upp. Strö ev över med lite kryddgrönt.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    Pimmen 7 april 2008

    Den här grytan är jättegod o väldigt snabb att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben