Snabba kokoskakor

Serverar: 16 portioner

Kokos är gott och ger lite motstånd i dessa härligt kladdiga kakor. Gillar du kokostoppar så kommer du att älska de här små läckerbitarna.

Ingredienser

  • 3½ dl kokosflingor
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • 3 dl vispad grädde
  • Bär efter egen smak
  • Tillbehör
  • Ugnsfast form, ca 20x30 cm
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med ½ dl kokosflingor.
    2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner resten av kokosflingorna i det smälta smöret. Rör ner kokosblandningen i äggsmeten.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och rör sedan ner blandningen i äggsmeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter.
    5. Låt kakan svalna innan du skär den i 16 bitar. Servera kakorna med vispad grädde och färska bär efter egen smak.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    essim 6 december 2008

    Har bakat dessa idag, jättefina. Hade ingen lämplig form så jag gjorde dem i bullformar och det gick lika bra. För övrigt följde jag receptet. Mycket goda.

    Monchichine 25 juli 2012

    Dom gottar till sig i ugnen nu :) mmm vad det luktar ljuvligt. Tror dom kommer att bli toppen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben