Snabba korvgrytan med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel och snabb vardagsmat. Det skulle gå att ha falukorv, men det blir så mycket godare med "riktig" korv.

Ingredienser

  • 400 g köttrik korv (någon med roligt utlänskt namn kanske...)
  • 3 normalstora tomater
  • 1/3 purjolök
  • 1 stor gul paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela korven i små bitar och bryn den i en medelvarm stekpanna med lite smör. Finstrimla purjolöken och lägg ner den också. Kärna ur tomaterna och hacka dem fint. Lägg ner dem i pannan också, tillsammans med lite tomatpuré och ungefär en 1/2 dl vatten. Dela paprikan i lagom bitar och lägg ner.
    2. Låt allt puttra tillsammans i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar och sprinkla lite olivolja över.
    3. Servera med ris och keso (keson får gärna vara kryddad lite - ta lite olivolja och en eller flera favoritkryddor och rör samman).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    skolmaten 25 oktober 2011

    Jättegod och smakrik korvgryta! Använde mig av Scans grovmalda korv kryddat med enbär som är en lite köttrikare korv. Eftersom jag inte är ett fan av purjolök bytte jag ut det mot 2 tunt skivade gula lökar istället och det funkade jättebra. Sedan provade jag att skålla tomaterna och hällde i en gnutta matlagningsgrädde för en rundare smak. Härligt att kombinera med en pizzasallad istället för keso om man väljer att hälla grädde i grytan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben